Zwangerschapshaptonomie

Zwangerschapshaptonomie is een persoonlijke begeleiding. Samen met je partner bereid je je voor op de bevalling en is er ruimte voor het eigen verhaal en de eigen wensen.

Wat doet het met je als je voelt dat het kindje je opzoekt wanneer je een uitnodigende hand op de buik legt? Hoe vind je het om je vrouw te zien veranderen?

Het contact maken met het kindje in de buik staat tijdens de sessies centraal. Dit liefdevolle contact is voor het kindje dat groeit heel bevestigend. Het voelt zich al aangesproken als persoon en slaat die positieve ervaring op in zijn gevoelsherinnering.

Begeleiding

De zwangerschapsbegeleiding kan gestart worden rond de 20e week van de zwangerschap. De bewegingen van het kindje zijn dan voelbaar, ook voor de partner. Maar eerder kan en mag ook.

Er zijn vijf sessies voor de bevalling en één of twee ongeveer zes weken na de bevalling.

Wanneer het tegen zit

Misschien zijn er wel situaties die ‘vragen om extra aandacht’. Hierbij kun je denken aan alles wat jou of jullie belemmert in het onbevangen en zorgeloos zwanger worden of in verwachting zijn.

Misschien zijn er wel situaties die ‘vragen om extra aandacht’. Hierbij kun je denken aan alles wat jou of jullie belemmert in het onbevangen en zorgeloos zwanger worden of in verwachting zijn.

  • Een nare ervaring met een vorige zwangerschap of bevalling.
  • Overmatige angst voor de bevalling
  • Het verdriet van een miskraam
  • Het lange wachten op een zwangerschap
  • Een kindje verloren hebben
  • Moeite hebben om het kindje te durven voelen
  • Overvallen worden door een zwangerschap
  • Een relatie die nog niet zolang bestaat

Tijdens de begeleiding staan we uitgebreid stil bij jullie situatie. Door die ervaringen een plek te geven, krijgen ze geen kans om zich in je lijf vast te zetten. Hiermee voorkom je onnodige spanningen die voor stress zorgen bij jou en als je zwanger bent, ook bij jullie kindje. Op deze manier ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en vergroot je je vertrouwen.

En als er een kindje komt, kan het kindje in de buik voelen dat er een veilige basis voor hem/haar ontstaat.

Maak een afspraak