Ninousha Holst

Ik ben Ninousha Holst (1975). Samen met mijn man hebben we een samengesteld gezin met drie kinderen. Naast mijn praktijk voor haptonomie, werk ik als verpleegkundige in ziekenhuis Tergooi.

In 2002 heb ik de basisopleiding haptonomie afgerond en me daarna op de haptonomische zwangerschapsbegeleiding gericht. Zwangerschappen zijn een ‘life event’ en gaan met veel emoties en gevoelens gepaard. Daardoor kreeg ik regelmatig de vraag om persoonlijke begeleiding te geven na het zwangerschapstraject om die gevoelens een plek te geven. Zo ontstond de behoefte en wens bij mij om de opleiding tot haptotherapeut te gaan volgen en mijn kennis en kunde verder te ontwikkelen. Sinds 2018 ben ik afgestudeerd als haptotherapeut aan de Academie voor Haptonomie te Doorn.

In de westerse maatschappij is het omgaan met het gevoel geen vanzelfsprekendheid meer. De haptonomie geeft mij de mogelijkheid om mijn cliënten hun fijngevoeligheid te laten ontwikkelen voor wat ze voelen en dat te durven gebruiken als gids in hun leven.